Friday, 18 May 2012

"Closing the Gap: From Evidence to Action"

In the Name of Allah Most Gracious Most Merciful

Assalamualaikum Salam Ukhuwah Salam Sayang untuk semua yang berjalan dekat blog tiha nieh.. Alhamdulillah hari inilah baru ader sikit masa sedikit coretan dan rentetan derap langkah hari-hari yang berlalu nieh... Sejak akhir-akhir nieh masa terlalu mencemburui hidup aku..wah!!! terasa macam nak hantuk-hantuk kepala kat dinding tuh then merangkak-rangkak dalam bilik.. Dinding depan meja study nieh pun dah penuh dengan colourful stick note yang list out all of my task, perlu dirancang, difikirkan, dibuat dan mesti dihantar on time... Minggu Bahagia?? haha macam entry before nie kan..memang bahagialah ceritanya seronok kot! sampai rasa nak melompat-lompat, hidup aku sepanjang minggu ini.. Tapi sedar tak sedar sebenarnya aku dah pun melalui semua rentetan itu.. Continuous Assessment yang bertubi-tubi datang macam estroid, kerja yang mencurah seperti ke ladang gandum (berderer-deret macam anai-anai punya way) dan presentation *dengan muke slumber xprepare stand infront and start the talk... Tapi pejam celik pejam celik semuanya dah buat... I'm done!!!!! :)

So nak story sini.. kita-kita nieh cool je bila dapat kerja even rasa macam dah berakhir semua hidup aku!!!ohhh... Sebab satu kerja-kerja nieh tanggungjawab dan amanah..jadi perasan atau tak sebenarnya anda sudah berjaya memikul amanah apabila semua kerja sudah siap.. tadaaaa!!! then..then.. kerja itukan ibadah..lagi-lagi pula yang buat muslim..wah..free-free dapat reward pahala kan..kan...kan.. tapi mestilah ikhlas dan Lillahi Ta'ala... Paling penting take note! dalam duk buat kerja-kerja nieh janganlah sampai ibadah wajib pula kita cuai serta tinggalkan.. So make sure semuanya seimbang rohani jasmani mental :)) Dan lihat dalam nilai scope yang lain, kerja yang banyak juga sebenarnya bagus untuk kita sebab tak der lah kita nieh jadi hamba yang lalai..ish3 nampak tak..Allah itu selalu beri kita yanng baik-baik..sebab Allah tak pernah menzalimi kita sama sekali.. Jadi lepas ini jika hidup kita rasa dikejar masa rasa terbeban dengan bende-bende macam ini.. berhenti sejenak kemudian fikirkan perkara-perkara positive towards HIM, trust the faith!! Allah sayang kita.. :))

______________________________________________________________

.:: HAPPY NURSES DAY 2012 ::.

" Closing the Gap: From Evidence to Action "

MINGGU KESIHATAN DAN KEJURURAWATAN 2012

Program ini berlangsung selama TIGA hari iaitu 13 hingg 15 Mei 2012
objektif program:
Menyambut Hari Jururawat peringkat antarabangsa 12 Mei setiap tahun
Menambahkan pemahaman orang ramai mengenai kerjaya kejururawatan
Meningkatkan kesedaran orang ramai dalam kepentingan penjagaan kesihatan

(13 mei-ahad)
perasmian, pameran & pemeriksaan kesihatan- di MKK
gerai jualan amal- hadapan dewan kuliah A & B

(14 mei-isnin)
seminar hari jururawat (only for nurses) di DK A
pameran & pemeriksaan kesihatan- MKK
gerai jualan amal- hadapan dewan kuliah A & B

(15 mei-selasa)
pameran & pemeriksaan kesihatan- MKK



Minggu kesihatan dan Kejururawatan 2012 nieh memanglah seronok lagi meriah.. awesome! So tahniah sesangat kepada pengarah projek dan ahli-ahli jawatankuasa yang terlibat sebab berjaya memeriahkan suasana dengan ilmu-ilmu yang bermanfaat buat semua pelawat. Harapan kami program ini akan berterusan menjadi annual program Nursing USMKK pada tahun-tahun akan datang :)) *serius best tengok makmal meriah dengan kehadiran member2 dari course lain... 


Check this Out!! rentetan cot cet ceritera sepanjang tiga hari yang Ohsem!!

" USM NURSING DAY 2012" #SweetCute


Memang rugilah sape yang tak datang sebab free kot ^__^ kami sedia berkhidmat!


Kejururawatan sentiasa dihati makin jatuh cinta ouhchh!!



Ini photo-photo Intro program ini.. ader lagi... jap..jap

so kene Scroll bawah bebeh... =)

Antara kaunter-kaunter khidmat kesihatan yang kami sediakan untuk para peelawat yang hadir


Kamilah yang jaga pendaftaran " SELAMAT DATANG"


Jenis-jenis perawatan yang kami dah set up bersama label sebagai pengenalan kepada orang ramai


"Nurses Make A Different! " #KeyChain yang comel... Nie kene beli lah


Susun kemas-kemas #NeonatUnit 



Nursing Skill Lab USMKK, ini antara view-view menarik yang ada dalam lab kami
seriously sangat menarik dan memang best bile dah exlpore setakat ini :))
So tak sabar menanti next-next semester untuk study lebih mendalam dalam bidang ini


Contoh patient yang dah set-up


Bebudak nieh semua dok bedal susu nie..sekali MOM & ME alamak patotlah sedap susu ibu rupanya ^__^" perisa Vanila pulak tuhh nyummmm


Dah puas dah scroll entry nieh??hihi ok thankslaa sebab sudi bace entry kali ini
manelah tahu ader yang berminat dengan nursing ini..so this my story..i'm proud sharing with all lovely readers
Enjoy it and moge bermanfaat serba sedikit :))


SEMOGA ALLAH REDHA


No comments:

Post a Comment