Tuesday, 17 January 2012

Jauh Perjalanan Luas Pemandangan

Assalamualaikum... murah kan senyuman :)

pagi ni celik jeee mate.. syukur ya Allah kerana limpahkan rezeki dengan meminjamkan lagi hamba kerdil ini nyawa dan jasad milik mu ya Allah.. sesungguhnya kehidupan yang di beri adalah untuk beribadat di bumi Mu ya Rahman...ya Rahim...

so.. check list sikit ape tiha buat hari niee...hahaha makan..basuh baju lagi..and packing barang-barang... excited nak balik rumah.. Rawang tunggu yee nanti subuh aku sampai..siap laa ko.. hihihi tadi mengemas almari.. mak!! banyak nyee baju aku..jenuh laa agih2kan yang mane nak bawak balik...yang mane nak simpan.. nak di lipat..nak di susun.. and tak habis lagi tuu, but take a break!! tiha nak menconteng blog jap..huhuhu ^__^

"jauh perjalanan luas pemandangan....." wahhh..ape nyerrr tuu.. actually nak share sikit ape yang bermain-main kat fikiran ni... makin jauh kite mengorak langkah..makin jauh kite membuka jalan-jalan kehidupan kite... maka makin banyak benda yang kite lalui.. gembira..bahagia..sedih..rase terluka.. rase kecewa..rase marah.. rase nak hempas orang kat lantai.. rase nak duduk menyepi dan macam-macam lagi lah kan... tuu laahhh nikmat yyang Allah beri kat kite yang di gelar manusia nie..cume kite laahhh kene rajin muhasabah diri..merenung setiap derap langkah..setiap hela nafas.. adakah kita benar-benar melalui nyee dengan baik atau sambil lewa?? =.="

mengimbau semula saat tiha mula-mula nak bercinta dengan USM nie.. masa tu sem 2 matrik..seat exam kelayakan USM.. tidak lame lepas tu panggilan interview plak..alahai tengok jee tempat nye.. KAMPUS KESIHATAN, UNIVERSITI SAINS MALAYSIA, KUBANG KERIAN KELANTAN. gurllppp!!! tak lepas telan airliur..mak nape jauh sangat... lepas berbincang2... kata putus..yee tiha pergi.. dengan sape???
seorang diri laa tiha menjejak kan kaki di bumi kelantan buat julung-julung kalinya..lalalalala




trip.. SANI EXPRESS pukul 9.00 pagi hentian putra kuala lumpur.. naik yang dua tingkat..hahaha mak bestnyerrr naik bus tuu..nyenyak tiha tido.. sampai di kelantan 5.30ptg... turuun kat kota bharu..ohhh..ini lah kota bahru... aishhhhh mak oh mak....baru adik sampai kelantan kerana interview nie..:)

lepas check in hotel.. perut daa mule bunyi2.. ( bese laa budak kuat makan ken?? ken?? ken?? so ape pun tak buleh..) keluar laa jenjalan depan hospital tuu.. pergi mydin cari makanan then lastly balik bilik...g iron baju and tido...

esok tuu....pagi2 lagi tiha daa berjalan kaki ke USM utk interview..sedih jee tengok orang lain datang dengan parent.. aku panas panas jalan cari tempat sorang2.. xper..adik buat semua kerana Allah..dan tiap peluh yang mengalir tuu dengan keringat yang tak seberapa adik buat untuk mama dengan abah :) dan sampailah turn aku di interview..perghhhh!!! nak nafas pun rase sangkut-sangkut.... Alhamdulillah berkat mama abah yang merestui langkah aku..and rahmat dari Allah..lancar tiap soalan aku jawab..dan aku yakin lau di sini lah memamng tempat aku.. Allah pasti meletakkan aku di sini.. har lupe lak.. tiha interview untuk BACHELOR OF NURSING :) aiiii cik nurse.. laaa nampaknyee anak pak cik ramli nie.. amin.. doakan adik yee abah.. (benda paling aku tak lupe.. abah nangis time aku nak datang sini.. thanks abah.. adik sayang abah dangan mama sangat2)

sampailah semua result offer u dah keluar.. then tiha memilih untuk jadi mahasiswi USM untuk menimba sebanyak mane ilmu..dari pelbagai jenis scope.. mohon dipermudahkan segala urusan...

ni name tag mase minggu siswa lestari

sweet moment dengan bebudak JPAM mase dinner 

first experience with ospe.. OSPE?? mende tuu.. ha ospe nie exam untuk subject anatomy.. dalam exam nie ader station..per station just have 3minutes untuk jawab la soalan yang disediakan.. soalan tu dalam bentuk diagram..or model anatomy of human body..so pandai laa hang pa jawabb..huhu xpun diberi tissue cell and observed under microscope :) and elaborate according to the quest :) 

and now prepare untuk sem 2 lak.. hooyeeee... mase yang di nanti-nantikan.. makin menarik untuk dipelajari.. i like it!! muahhh

cume aper yang paling aku syukuri..tidak puas rase nye manadah tangan memanjatkan kesyukuran dengan ape yang berlaku.. semoga segala penghijrahan aku nie dipermudahkan Allah..dan ditetapkan kesungguhan dalam hati... amin..

"Kehidupan yang sederhana tapi rase cukup sempurna"

No comments:

Post a Comment