Sunday, 23 September 2012

Extreme Journey Sepanjang Semester III

In the Name of Allah Most Gracious Most Merciful 

Assalamualaikum dan Selamat Nak tidur hukhukhuk =.="" 

Jam sekarang 0015..... Sebenarnya nieh tengah study GTB207 EPIDEMIOLOGY cess..baru introduction page jee pun.. padahal Dr Soo dah ajar ke hadapan dan kehadapan..lalalala Dengan keadaan kesihatan yang tak berapa baik yang telah menimpa diriku ini agak struggle lah this week dan tak berjayalah diriku menghadirkan diri ke kelas practical masa pagi Sabtu ( rasa kerugian yang amat sangat) tapi apakan daya keadaan sangat tidak mengiizinkan  bila kepala rasa macam ada batu besar dan berpinau-pinau. 

Sekarang nieh aku berdoalah banyak-banyak supaya aku cepat sihat sebab at Monday ada clinical posting  at Male Orthopedic Ward untuk beberapa procedure. Jadi boleh tak encik-encik dan cik-cik sekalina bayangkan macam mane nak buat procedure itu kalau keadaan aku berterusan macam nie ( hingus meleleh -leleh nak swap kat mana ) haishhh =.="" sekali lagi aku rasa otak aku ligat berfikir dengan bunyi cengkerik sekali

Lepas itu, tiha nieh kan ade problems sikit. Hasihh masalah betul Mak Jemah nieh, bila sakit-sakit nieh mulalah asyik teringat mak kat rumah. Nak buat macam maneww ( ape pun tak boleh, tak gangster langsung laa ) Tapi selamatlah ada sahabat-sahabat yang baik hati enjenguk diriku walaupun demam tak seberapa niehkan... Thanks korang.. sayang sangat-sangat :)) muah!!

Gambar ini adalah ihsan dari Fb coursemate aku Tadaa!!!! Bestt tak jadual kami???

Disebabkan jadual i tak comel dan  tidak cantik i ambilah dia punya jadual hihihi Seriously best jadual nieh Hampir setiap hari Class akan bermula at 8am then dipetang hari baru pulang tengok bantal busuk, tilam busuk dan bilik idaman =.=" ( macam itik pulang petang pula) Tapi apa-apa pun untuk menyedapkan hati ini Tiha fikirlah semua ini snagat baik untuk diri ku melupakan perkara yang lepas then yang paling penting aku datang sini memang untuk semua ini!! Kalau nak goyang-goyang kaki baik pi duk rumah..haha This is the best ways for me.. So Move on Fatihah!! kau tak kan mati pun dengan jadual ini.. Orang lain ada yang lebih sibuk dari kau.. Trust Your Self!! paling kurang kau demam je sebab penat..hahaha


Last but not least Tiha amatlah jatuh hati dengan kata-kata dari penulis buku ini, sangat-sangat bermakna

"Apabila kita melihat segala yang berlaku di atas ketentuan Allah. itulah tandanya hatimu mekar milikNya, apabila kita memandang segala musibah mahupun ujian sebagai tanda pengkudusan jiwa, itulah petanda jiwa telah jatuh cinta padaNya... 

Ingatlah segala percaturan hari-harimu bukanlah satu permainan tetapi ketentuan. Justeru pilihlah yang terbaik untuk seluruh kehidupanmu. Kerana jika Allah ingin memberikan sakinah, tiada yang mampu menghalangnya hatta tangan-tangan kotor ingin merampasnya... kuduskan hati hitammu... "

♥ Selamat Amir Al-Fanjkalani, Sentuhlah jiwamu dengan Ayat2 Cinta Allah ♥


ok dah..sambung bace note



No comments:

Post a Comment